Culinarist Ruud Jansen
De creaties en mogelijkheden van een culinarist zijn zo uniek en veelzijdig, als een ware Van Gogh speelt hij met de kleuren van het culinaire palet. Ruud Jansen neemt u mee in een wereld waar culinair genieten voorop staat.
Uw lunch of diner in een Wijngaard in Nijkerk?
31-07-2016 |
U en uw gasten staan versteld wat hier in de regio allemaal mogelijk is.
Deze unieke locatie is exclusief te reserveren, en van alle gemakken voorzien.
Ook voor trouwerijen, recepties en Business meeting op niveau.
Informeer naar de mogelijkheden, Ruud Jansen 06-38677964
10 Jaar Proef Hoevelaken 2016
31-07-2016 |
De Culinaire opening verzorgd door Burgemeester Renkema van Nijkerk
10 Jaar Proef Hoevelaken Geopend
Culinarist kookt in America voor Big Green Egg Eggtoberfest
8-10-2015 |
15 Europesche top chefs te gast bij Big Green Egg America.
Wat een ervaring om voor 5000 Big Green Egg Americanen de vistechnieken te mogen showen in een masterclass
Culinarist presenteerd de Winterwonderland Big Green Egg Barbeque
15-01-2016 | | Bijlage: Winterproef.PNG |

WinterProef 2016
Het kan vriezen, het kan dooien, maar wat er ook gebeurt, wij zorgen voor culinaire warmte!
Natuurlijk is de Culinarist en team aanwezig met onze Winterwonderland Big Green Egg Barbeque
Eind januari 2016 zet Proef Amersfoort een culinair evenement neer waarbij gezellig samen zijn en lekker eten en drinken opnieuw het aller voornaamst zullen zijn. WinterProef zal niet, zoals u gewend bent van het evenement Proef Amersfoort, op de Hof plaatsvinden, maar in de oude Prodentfabriek van De Nieuwe Stad in Amersfoort. Van 29 t/m 31 januari wordt deze nostalgische plek tijdelijk het culinaire hart van Amersfoort!
vrijdag 29 januari: Business- en Proefgenotenmiddag
15.30 uur tot 18.30 uur
(Uitsluitend toegang middels entreebewijs)
vrijdag 29 januari: van 18.30 uur tot 0.00 uur
zaterdag 30 januari: van 12.00 uur tot 0.00 uur
zondag 31 januari: van 12.00 uur tot 22.00 uur
Locatie
WinterProef zal plaatsvinden in de oude Prodentfabriek in De Nieuwe Stad, gelegen aan de Kleine Koppel bij de Eem, vlakbij het nieuwe Eemplein en de Amersfoortse binnenstad.
Oud & Nieuw Catering en Oliebollen en de Lekkerste Appelbeignets 2015
15-12-2015 | | Bijlage: OUD_EN_NIEUW_CATERING_2015.pdf |
Oud & Nieuw Catering en Oliebollen en de Lekkerste Appelbeignets
Culinarist Gesloten voor kerst bestellingen 2015
03-11-2015 |
Geachte lezers,
Na een druk jaar hebben we besloten om de kerst met het gezin te vieren, de eerste 5 jaar van de Culinarist waren we voor u met de kerstdagen geopend en is nu tijd om even een klieine vakantie te nemen.
We zijn wel geopend voor de lekkerste appelbeignets en oliebollen oudjaarsdag 31 december en voor bedrijven 29 en 30 en 31 december info volgt!
Ruud Jansen en team wensen u vast prettige feestdagen en een gezond en culinair 2016
Big Green Egg large in houten tafel Nieuw in assortiment € 1550,-
16-08-2015 |
Big grren egg Large in houten tafel nu te koop bij de Culinarist
130 x 70 x 80 en voorzien van hoge stevige rubbere wielen
Hoes en alle accessoires op voorraad. Kom gerust langs om deze in de showroom te bekijken.
Telefonische afspraak gewenst.
Tevens kunnen we voor u alle maten maken voor medium eggs en large.
Culinarist Ruud Jansen kookt bij ‘Tijd voor MAX’
12-01-2015 | | Bijlage: Culinarist_kookt_bij_Tijd_voor_MAX.pdf |
Culinarist kookt bij ‘Tijd voor MAX’
Dinsdag 6 januari 2015 was Culinarist Ruud Jansen te gast bij het TV-programma ‘Tijd voor MAX’. Het presentatieteam, bestaande uit Sybrand Niessen en Martine van Os, kondigde Ruud aan als een topkok die op de nieuwste aanwinst de Big Green Egg Mini Max een Mexicaans gerecht ging koken dat aan het eind van de uitzending aan de gasten en het publiek uitgeserveerd zou worden.
Kerst en Oud & Nieuw catering 2014 het Culinaire gemak voor thuis
03-12-2014 | | Bijlage: 1417647293_KERST_EN_OUD_EN_NIEUW_CATERING_2014.pdf |
Ook de “thuis blijvers” kunnen weer volop genieten van de Culinarist catering. Wij hebben hiervoor mooie gerechten ontwikkeld die u zelf makkelijke kunt bereiden met een eenvoudige omschrijving.
Hersftdiner in de Postkamer in Nijkerk
15-09-2014 | | Bijlage: Lekkernijkerk-Flyer.pdf |
Ook dit jaar zullen we i.s.m. met De Lions Nijkerk weer twee mooie goede doelen hersft diners verzorgen op 9 en 11 oktober in de Postkamer in Nijkerk. De sterren van de Postkamer zullen assiteren bij het koken en bedienen van een prachtig diner in herfst sferen met live muziek. Voor meer informatie zie de flyer.
Culinarist Kookworkshops Najaar 2014
10-09-2014 |
Voor kookworkshop informatie zie de button op het home page van www.culinarist.nl
Big Green Egg Memberdag 15 juni 2014 ook daar zijn we voor het 8e jaar van de party!
24-05-2014 | | Bijlage: images.jpg |

Heeft u al tickets in bezit voor de Big Green Egg Member Day 2014? Dit smaakvolle, jaarlijkse evenement, dat plaatsvindt op zondag 15 juni aanstaande, zal nog meer culinaire inspiratie bieden dan de voorgaande edities. Een evenement dat u niet mag missen!
Proef Amersfoort 2014 waar alles in het teken staat van culinair genieten, livemuziek en gezelligheid.
24-05-2014 |

Ook in 2014 serveren we de vegetarische paddenstoelenburger uit de Big Green Egg!
Juryvoorzitter Karel van de Graaf: “Een groot compliment voor de wakkere ondernemer met een mooie stand, een mooi concept en een flinke dosis lef. Hij durft het publiek van doorgewinterde vleesliefhebbers een vegetarische burger voor te schotelen van wereldklasse. Een groot compliment voor Ruud Jansen!”
Ook in de Manege van Anky van Grunsven cateren we met Anita Witzier de Ambassadeurs voor Hulphond
22-05-2014 | | Bijlage: 2014-05-16_PB_HHN_AnkyvanGrunsven_v2.pdf |
Vrijdag 16 mei was de manege van Ankie van Grunsven het toneel voor de jaarlijkse goede doelen dag voor de Hulphond, een uniek goed doel voor het opleiden van hulphonden voor kinderen met een beperking.
Voor ruim 150 gasten uit het bedrijfsleven en een heerlijk zonnetje in het Brabantse land maakten het op de manege met een asperges lunch een onvergetelijke dag!
Volgend jaar zijn we graag weer van de party!
Exclusieve catering puur natuur in een wijngaard?
30-03-2014 |
Dat kan met de catering van de Culinarist Ruud Jansen in de bosrijke natuur van Landgoed Slichtenhorst in Nijkerk! Lunches en diners, klein of groot en zakelijk of privé wij weten het te verzorgen van a tot z voor u en uw gasten.
Uw vakantie gevoel begint al bij ontvangst van de eerste wijnranken, de rust en stilte van de omgeving en even weg van de hecktiek, dat word pas genieten.
Wij verzorgen exclusief voor Wijngaard de Breede Beek de catering, dat doen we veelal met de Big Green Eggs, de fameuze barbecues waar we in de Wijngaard partijen tot wel 100 personen kunnen verzorgen. En dat in een regio met veel streekproducten waar we trots op zijn om u die te laten proeven!
Tevens kunnen wij in combinatie met de wijngaard wijnproeverijen en rondleidingen voor u en uw gasten organiseren, deze prachtige verrassing ligt onopvallend verscholen in een bescheiden hoekje achter Nijkerk. Voor een wandeling bijzonder geschikt de beek ligt prachtig meanderend in het landschap omgeven door knotwilgen en bloeiende kruiden en misschien kunt u de reeën, hazen, en vele soorten vogels ontdekken.
Wij zijn trots om dit met u te mogen beleven!
Culinarist Kookt voor RTL 4 Dit was het nieuws
4-03-2014 |
Ook in media land zijn we aktief, zo koken we ook voor Dit was het nieuws met Harm Edens, Thomas Acda en Raoul Heertje, de crew en de wekelijkse spraakmakende gasten.
Dit was het nieuws is een televisieprogramma waarin twee teams saterische opmerkingen maken over het nieuws van de voorgaande week. Het programma heeft de vorm van een spelprogramma, waarin twee teams onder leiding van een spelleider tegen elkaar strijden.
Culinarist Kookworkshops Voorjaar 2014
21-01-2014 | | Bijlage: Kookworkshops_voorjaar_2014.pdf |
Kookworkshop voorjaar 2014, mail nu in voor open inschrijving.
Oud & Nieuw Catering en Oliebollen en de Lekkerste Appelbeignets
29-12-2013 | | Bijlage: OUD_EN_NIEUW_CATERING_2013.pdf |
We zijn begonnen met de laatste loodjes van 2013, bestel snel want op is op en wij sluiten oudjaarsdag om 16.00 uur
Wagyu vlees pakketten subliem van kwaliteit na proef sessie
01-12-2013 | | Bijlage: Bijzondere_gasten_in_Schoorlse_Duinen_helpen_bij_natuurbeheer.pdf |
Wagyu proeverij voor 60 fijnproevers geslaagd, pakketten nu te koop in het Kookatelier.
Onlangs werd op de Big Green Egg door de Culinarist in Amstelveen een wagyu proeverij verzorgd, Boer Boomsma liet mij alle delen van de wagyu verwerken, waar wij eerder met op Proef Amersfoort al kennis maakten met deze veestapel was het nu de tijd voor smulpapen, en de betere bekenden uit de vlees wereld waren aanwezig om bijzondere smaken van diversen onderdelen te proeven, Carpaccio, krachtige bouillon, ossentaart crostini, mini burger, bavette , straartstuk met merg waren super in de smaak gevallen. Met dank aan de gastvrijheid van The WineKitchen in Amstelveen die een collectie van bijzonde wijnen verzorgden.
Voor informatie info@culinairst.nl
Proef de Herfst een uniek benefietdiner in Wijngaard de Breede Beek 13 en 14 september 2013
28-08-2013 | | Bijlage: A5_Flyer_2013.pdf |
In wijngaard de Breede Beek in Nijkerk bent u van harte welkom om te genieten van een eggsclusief 5 gangen menu in herfst sfeer, we bereiden dit natuurlijk in de Big Green Egg een bijpoassend wijnarrangement, bubbels en lekkere amuses bij ontvangst....u komt toch ook.
Kookworkshop Indonesisch
27-02-2013 |

Schrijf nu in voor de Kookworkshop Indonesisch donderdag 18 april 2013
Aanvang 18.00 uur tot 23.00 uur
Woensdag 17 april is geannuleerd zoals in de brochure aangegeven.
‘Sterren van Hoevelaken’ op wildtour bij Horeca leverancier
25-11-2012 | | Bijlage: Culinarist_op_Wildtour.jpg |
De heren- en dames kookclub van Culinarist Ruud Jansen, die zichzelf de ‘Sterren van Hoevelaken’ noemen, zijn onlangs op Wildtour geweest. Ruud Jansen had zijn 24 kooksterren uitgenodigd om een kijkje te nemen bij Driessen Food in Bunnik. Deze versleverancier levert aan de gastronomie o.a. wild en gevogelte. Eigenaar Christiaan Driessen gaf een rondleiding en de Hoevelakense jager Jan Woldman vertelde over de jacht.
Ook interesse voor een kookworkshop ‘Puur & Natuurlijk Wild’ in het Kookatelier Hoevelaken of bij Driessen Food? Schiet raak op www.culinarist.nl of bel 06-38677964
Proef de Herfst een uniek benefietdiner in Wijngaard de Breede Beek 5 en 6 oktober 2012
16-09-2012 |
Het succes van Proef het voorjaar word vervolgd, een goed doel met lekker najaars eten op landgoed de Breede Beek in Nijkerk.
Het Benefiet diner staat in teken van het Toon Herman Huis in Amersfoort: Project voor kids & jongeren.
Reserveer voor vrijdag 4 oktober 2012 de laaste kaarten, www.lekkernijkerk.nl
Palingrookwedstrijd Hoevelaken zaterdag 18 augustus 2012
17-08-2012 |
- De acht deelnemers aan de eerste Palingrookwedstrijd Hoevelaken, die georganiseerd wordt op het terras van Grand Café De Haen, hebben zich onlangs gepresenteerd op De Brink in het centrum van Hoevelaken. Zaterdag 18 augustus zullen rooktonnen en de Big Green Egg van de Culinarist roken wat ze waard zijn. Kom ook evebn kijken of een visje proeven of kopen!
Culinarist gastkok bij Horeca Top 100 Award uitreiking in Noordwijk
30-05-2012 |

Culinarist en team on tour voor vers leverancier Driessen Food in het onlangs geopende super strandtent Breakers Beache House in Noordwijk.
Voor de uitreiking van de Horeca misset top 100 Award waren we exclusief op de Big Green Egg aan de kook voor een groot aantal Horeca coryfeeën, grote namen uit de Hotel en Restaurant wereld en food industrie kwamen onze culinaire hoogstandjes proeven.
Zeeduivel, zwaardvis, Veluwse eend en natuurlijk het MRY Dry Aged rib roast van Driessen food smaakte voor de vele gasten weer prima.
Executieve Chef Walter Rietbergen van Huis ter Duin kwam maar eens even een kijkje nemen waar al die rook pluimen vandaan kwamen daar op het zon overgoten terras aan zee!
Zwaardvis aan de haak
30-05-2012 |

Voor de jaarlijkse uitreiking van de Horeca Top 100 Award in Huis ter Duin in Noordwijk is even een Zwaardvisje ingevlogen van 50 kg!
Proef Amersfoort 2012 Groot Succes
28-05-2012 |

Proef Amersfoort was in alle opzichten een groot succes voor Culinarist Ruud Jansen en team.
De nodige Big Green Egg beffburgers gingen dan door de drie houskoolgestookte Big Green Eggs, ook het MRY Dra Aged runderribstuk in de speciale vocht ontrekkende koelvitrine trok veel aandacht. De Hoevelakense scharrelhoeder en gans en eend was veruit het meest populaire gerecht als Streekprodukt, Kortom was een topjaar, op naar Proef 2013
Foto: Saskia Berdenis van Berlekom
Asperges benefit diner op langoed De Breed Beek Nijkerk reserveer nu!
06-04-2012 | | Bijlage: lekkernijkerk.pdf |
Uniek in een wijngaard een asperge diner voor een goed doel, we zien u graag als gast bij dit uniek asperges diner.
Elfstedenkoorts gezakt, Culinarist wacht op nieuwe vorst periode voor RTL 4 TV kookprogramma
13-02-2012 | | Bijlage: Template_nieuwsbrief_Culinarist_2-12(3).pdf |
Nieuwsbrief februari 2012
Voorjaars Kookworkshops 2012
17-01-2012 | | Bijlage: Kookworkshops_voorjaar_2012.pdf |
Kookworkshop in Kookatelier 2012
Oud & Nieuw Catering en Oliebollen en de Lekkerste Appelbeignets
27-12-2011 | | Bijlage: OUD_EN_NIEUW_CATERING_2011.pdf |

Oud & Nieuw Catering & Oliebollen en de Lekkerste Appelbeignets
Onder genot van een glaasje Prosecco je bestelling afhalen?
Tot ziens op de gezelligste dag van het jaar!
Nieuw Najaars Kookworkshops 2011
14-08-2011 | | Bijlage: Kookworkshops_najaar_2011.pdf |
Nieuw Masterclasses voor keukentechnieken
Big Green Egg workshops, leer hoe koken een eitje word.
En vele andere mogelijkheden, kinderkookworkshops op aanvraag ook mogelijk.
Druk met tweeluik ‘Proef Genoten’
27-05-2011 |

AMERSFOORT - De Amersfoortse kunstenaar Norbertus heeft in zijn atelier de laatste weken hard gewerkt aan het tweeluik ‘Proef Genoten’ dat hij in opdracht van ‘Culinarist’ Ruud Jansen maakte. De culinair artiest Jansen zal dit kunstwerk samen met Norbertus tijdens Proef Amersfoort onthullen. Dit zal gebeuren tijdens de exclusieve première avond voor Proefgenoten op woensdag 1 juni. Jansen won verleden jaar de Proef Runner-up Trofee als beste nieuwkomer met zijn nieuwe onderneming de ‘Culinarist’.
Norbertus nam als inspiratiebron het schilderij ‘Gezicht op Amersfoort’ dat Matthias Withoos in 1671 vervaardigde, het origineel van 2,5 bij 4 meter hangt in Museum Flehite en is één van de hoogtepunten uit de collectie. Dit Amersfoortse vergezicht uit de zeventiende eeuw plaatste de Ambassadeur van de Kleur in de achtergrond van een Bourgondisch tafereel van feestende lieden die duidelijk genieten van het leven. “En dat is de opzet van Proef, elkaar ontmoeten en samen lekker wat eten en drinken in het centrum van de historische keistad. Zien en gezien worden, zeker op de Première avond” aldus Norbertus.
De kunstschilder en de culinarist hebben één ding gemeen: een kleurrijk pallet. De één met verfkleuren, de ander met die van culinaire ingrediënten. Norbertus’ resultaten zijn te bewonderen in zijn atelier aan ’t Havik en die van Jansen op De Hof van 2 t/m 5 juni waar hij één van de 22 Proefdeelnemers is. De beide (levens)kunstenaars overwegen het tweeluik ‘Proef Genoten’ te veilen voor een goed doel: “Oorspronkelijk zou het schilderij na Proef in mijn kookatelier in Hoevelaken komen te prijken, maar bij de voorbezichtiging ontsproot het idee het voor een goed doel ter beschikking te stellen. Ik heb een extra band met dit kunstwerk omdat ik in de Withoosstraat geboren ben, maar een mooi bod voor een goed doel verzacht veel”, besluit Jansen waarbij Norbertus instemmend knikt: “Zou toch prima passen in een Amersfoorts bedrijf!”
(Theo Zuurman)
AD/Amersfoortse Courant 24 mei 2011
Culinarist en Boat2BusinessEvents gaan samenwerken!
24-01-2011 |

Ruud Jansen is de Culinarist! Hij is al ruim 25 jaar vol passie als kok actief en een meester in de buiten keuken. En nu aan boord van Boat2BusinessEvents dus ook meester in de waterkeuken.
Als Director of Foodconcepts voor Nederlands grootste hotel keten‘Golden Tulip’, heeft hij foodconcepten gemaakt voor alle hotels in Europa. Hij bestudeerde daarvoor culinaire concepten van over de gehele wereld.
Sinds november 2009 is hij als zelfstandig ondernemer ‘on tour’. Als
‘Culinarist’ zoals hij door een van zijn vrienden aan mij werd voorgesteld en als iemand die de mensen graag verwend. Een culinair artiest en tevens culinair adviseur met een artistiek tintje. Een topkok voor allerlei culinaire events, privé of zakelijk. Kortom de ideale man voor onze events.
Binnenkort meer over bijzondere foodevents op en rond het water!
Big Green Egg te water!
23-01-2011 |

Big Green Egg on Boot
Voorjaar 2011 zal de eerste Big Green Egg on boot te water gaan, dankzij deze rokende waterkeuken zullen we de fijne kneepjes van het bereiden van gerechten op houtskool laten aanschouwen en natuurlijk proeven.
We waarderen de pure wilde buiten keuken en het gebruik van duurzame producten, liefst producten met naam en waar het vandaan komt spreekt ons aan. De groenten worden op biologische wijze geteeld, De aardpeer een biologische tuin in Hoevelaken is dan vanzelfsprekend een stop waard om in te kopen wat we bereiden on boot.
De vissen duurzaam en vers heel verwerkt aan boord, zoals paling en snoekbaars uit het Eemmeer. Vlees met respect voor het dier gevoed en de Polderhoender smaakt weer naar kip van vroeger, lamsvlees van Hollandse bodem met ziltig gras gevoed en natuurlijk de Veluwse eenden worden gerookt on boord.
Ruud Jansen de culinarist zal live demonstreren wat er al dan niet te bereiden en te proeven is op het water.
Opendag Kookatelier Culinarist groot succes
12-10-2010 |
Culinaire Vrienden ‘Culinarist’
HOEVELAKEN – Mede dankzij een warm najaarszonnetje is het open Kookatelier ‘Culinarist’ op zaterdag 9 oktober jl uitstekend in de smaak gevallen. Daarbij gaven culinaire vrienden acte de presence op het eerste verjaardagsfeestje van topkok Ruud Jansen’s nieuwe onderneming in Hoevelaken. Kunstschilder Norbertus was de hele middag druk doende de Big Green Egg BBQ te voorzien van een uiterst creatieve beschildering, geïnspireerd op de Italiaanse Leonardo da Vinci en de Belgische Suske en Wiske.
Op het zonnige pleintje voor het kookatelier presenteerden ook culinaire vrienden van Ruud en Inge Jansen zich. Van Weldam Wines lieten Dolf van de Grift en Niels Scheerder de gasten wijnen uit Chili, Frankrijk, Spanje en Portugal ontdekken. Met name de elegante Sol de Andes Chardonnay Reserva Especial en de biologische Savia Viva Tinto Classico vielen uitstekend in de smaak. De buurman, Slagerij van der Tol, presenteerde een ambachtelijke Veluwse worstproeverij.
André Verschoor en Wieneke Kamstra, van de duurzame moestuin De Aardpeer uit Hoevelaken, showden een kraam vol groenten die op biologische wijze geteeld worden aan de Veenwal. Vergeten groenten zoals pastinaak, knolselderij, rode bieten, spitskool en aardperen lagen naast bospeen, prei, rode uien en pompoenen te schitteren in de najaarszon.
Tevens kon men volop smullen van geroosterde wildzwijn lende met piccalilly en reebout rollade met rode uien confit van de Big Green Egg.
Gastheer en gastvrouw Ruud en Inge Jansen kunnen terugkijken op een geslaagde open dag, waarbij zeker hun dochter Romee en haar vriendin Romée Companjen zeer verdienstelijk pizza’s bakten voor niet alléén de kids. Nadere info over o.a. de komende kookworkshops in Kookatelier ‘Culinarist’: www.culinarist.nl of 06-38677964.
Op Youtube staan filmpjes van dit culinaire event, klik hier.
>>>Fotobijschrift:
Norbertus (midden) heeft de laatste hand gelegd aan zijn beschildering tijdens het open Kookatelier ‘Culinarist’ en toost met Ruud Jansen op een goede afloop. Enkele van de culinaire vrienden en vriendinnen kijken toe.
(Foto: Theo Zuurman)
Opendag Kookatelier ‘Culinarist’
26-09-2010 | | Bijlage: Opendag_Culinarist.pdf |
Om de 1e verjaardag van Kookatelier ‘Culinarist’ te vieren zet topkok Ruud Jansen zijn deuren wagenwijd open om belangstellenden gratis te laten proeven van zijn kookkunst.
- Demonstratie Wilde Jam en Chutney maken
- Winter Barbecueën Big Green Egg
- Kookworkshop Puur & Natuurlijk Wild
- Wijnproeverij Weldam Wines & Wild
- Wilde Kinderpizza’s bakken
- Gastoptreden Kunstschilder Norbertus
De Opendag Kookatelier ‘Culinarist’ wordt op zaterdagmiddag 9 oktober 2010 van 12.00-17.00
uur gehouden aan de Drs. W. van Royenstraat 11a, 3871 AN Hoevelaken.
Kunstschilder in Kookatelier
25-09-2010 |

AMERSFOORT/HOEVELAKEN – De Amersfoortse Kunstschilder Norbertus en de Hoevelakense Topkok Ruud Jansen hebben één ding gemeen: een kleurrijk pallet. Daar waar de Topkok met alle kleuren van het culinaire pallet speelt, mengt de Ambassadeur van de Kleur acrylverf tot een rijk kleurgebruik. Norbertus zegt van zichzelf dat hij in hart en nieren een Bourgondiër is en Ruud wil zijn gasten vooral laten genieten. Het is dus niet zo verwonderlijk dat deze kunstschilder een gastoptreden verzorgt tijdens de Opendag Kookatelier ‘Culinarist’ op zaterdagmiddag 9 oktober as.
Het kleurrijke pallet is niet de enige overeenkomst, beiden zijn in de Keistad geboren en goede bekenden in het Amersfoortse culinaire wereldje. Tijdens de Opendag zal Norbertus op een Big Green Egg, de Rolls Royce onder de barbecues, een Wildtafereel schilderen. “Snelschilderend komt er een tafereel van wilde oesters, kreeften, biefstukken en kazen op, waar men de vingers bij af zal likken”, blikt Norbertus vooruit terwijl hij geniet van een glas Don Cristóbal Chardonnay. “Deze fruitige wijn uit Argentinië past uitstekend bij een hertenrollade die dan op de Winter Barbecue gaat en waar lekker van geproefd kan worden”, vult Jansen aan.
De gratis Opendag Kookatelier ‘Culinarist’ wordt op zaterdag 9 oktober 2010 van 12.00-17.00 uur gehouden aan de Drs. W. van Royenstraat 11a te Hoevelaken. Nadere info www.culinarist.nl en www.norbertus.org
Winnaars Proef Amersfoort
14-05-2010 |

Jarenlang kookten ze samen in Het Bergpaviljoen, de proeftuin van Amersfoort. Vrijdagavond 14 mei 2010 stonden ze op het erepodium van het jubilerende Proef Amersfoort: Nijkerker Gaby de Gruil, chefkok van Het Bergpaviloen, als trotse winnaar van de Proef Amersfoort Trofee 2010 en de Hoevelakense ‘Culinarist’ Ruud Jansen, als verrassende winnaar van de Runner-up Trofee voor de beste nieuwkomer op Proef Amersfoort. Beide topkoks konden smakelijk lachen om deze bijzondere hereniging.
De zestien deelnemende restaurants aan de 15de editie van Proef Amersfoort werden beoordeeld op hun culinaire prestatie, de presentatie van het restaurant en de bediening. Juryvoorzitter Karel van de Graaf, die bijgestaan werd door Cas Spijkers en Peter Klosse van de Echoput, maakte de uitslag bekend.
Het Bergpaviljoen werd geprezen om de jarenlange hoge culinaire prestaties - zij deden voor de 10de keer mee aan Proef Amersfoort - en bij de jury viel de ‘Culinarist’ Beefburger geroosterd op de Big Green Egg zeer in de smaak en ook de opvallende presentatie kreeg een pluim. Proef Amersfoort blijkt na 15 jaar zo’n succesformule te zijn dat culinaire liefhebbers de kou weerstaan om de bekende sfeer te proeven. Ruud Jansen: “Ik draai al vanaf het begin mee, dit jaar slaat werkelijk alles, het is niet aan te slepen. En dan zo’n prijs terwijl we pas een paar maanden bezig zijn, dat is de waardering voor ons allen en de slagroom op de taart!”
Proef Amersfoort 2016
31-07-2016
10 Jaar Proef Hoevelaken 2016
31-07-2016
Winter Proef 2016
15-01-2016
Hersftdiner in de Postkamer in Nijkerk
15-09-2014
Culinarist Kookworkshops Najaar 2014
10-09-2014
Ook in de Manege van Anky van Grunsven cateren we met Anita Witzier de Ambassadeurs voor Hulphond
22-05-2014
Culinarist Kookworkshops Voorjaar 2014
21-01-2014
Proef de Herfst een uniek benefietdiner in Wijngaard de Breede Beek 13 en 14 september 2013
28-08-2013
Kookworkshop Indonesisch
27-02-2013
Zwaardvis aan de haak
30-05-2012
Proef Amersfoort 2012 Groot Succes
28-05-2012
Elfstedenkoorts gezakt, Culinarist wacht op nieuwe vorst periode voor RTL 4 TV kookprogramma
13-02-2012
Voorjaars Kookworkshops 2012
17-01-2012
Nieuw Najaars Kookworkshops 2011
14-08-2011
Druk met tweeluik ‘Proef Genoten’
27-05-2011
Big Green Egg te water!
23-01-2011
Opendag Kookatelier Culinarist groot succes
12-10-2010
Opendag Kookatelier ‘Culinarist’
26-09-2010
Kunstschilder in Kookatelier
25-09-2010
Winnaars Proef Amersfoort
14-05-2010