Culinarist Ruud Jansen zet zakelijke Catreing op de kaart

06-03-2017 | Bijlage: 1488828210_Culinarist_Ruud_Jansen_uit_Hoevelaken_zet_zakelijke_catering_op_de_kaart.pdf
1488828210_Ruud-Jansen-1-450x450.jpg

Weer een mooi arikel in een gerenomeerd Business Magazine voor ondernemers en managers in de regio Nijkerk, het Culinaristen team is weer goed bezig on tour!

Oud en Nieuw Catering en de Lekkerste Oliebollen en Appelbeignets

22-12-2016 | Bijlage: OUD_EN_NIEUW_CATERING_2016.docx

Bestelformulier oud en nieuw catering 2016

Uw lunch of diner in een Wijngaard in Nijkerk?

31-07-2016
IMG_3617.JPG

U en uw gasten staan versteld wat hier in de regio allemaal mogelijk is.

Deze unieke locatie is exclusief te reserveren, en van alle gemakken voorzien.

Ook voor trouwerijen, recepties en Business meeting op niveau.

Informeer  naar de mogelijkheden, Ruud Jansen 06-38677964

Proef Amersfoort 2016

31-07-2016
IMG_3241.JPG

Wederom een super Proef Amersfoort 2016

 

10 Jaar Proef Hoevelaken 2016

31-07-2016
IMG_3173.JPG

De Culinaire opening verzorgd door Burgemeester Renkema van Nijkerk

10 Jaar Proef Hoevelaken Geopend

Culinarist kookt in America voor Big Green Egg Eggtoberfest

8-10-2015
IMG_1794.JPG

15 Europesche top chefs te gast bij Big Green Egg America.

Wat een ervaring om voor 5000 Big Green Egg Americanen de vistechnieken te mogen showen in een masterclass

Winter Proef 2016

15-01-2016
1452883511_Winterproef.PNG

Culinarist presenteerd de Winterwonderland Big Green Egg Barbeque

15-01-2016 | Bijlage: Winterproef.PNG
unnamedZH1WKONR.jpg

WinterProef 2016

Het kan vriezen, het kan dooien, maar wat er ook gebeurt, wij zorgen voor culinaire warmte!

Natuurlijk is de Culinarist en team aanwezig met onze Winterwonderland Big Green Egg Barbeque

Eind januari 2016 zet Proef Amersfoort een culinair evenement neer waarbij gezellig samen zijn en lekker eten en drinken opnieuw het aller voornaamst zullen zijn. WinterProef zal niet, zoals u gewend bent van het evenement Proef Amersfoort, op de Hof plaatsvinden, maar in de oude Prodentfabriek van De Nieuwe Stad in Amersfoort. Van 29 t/m 31 januari wordt deze nostalgische plek tijdelijk het culinaire hart van Amersfoort!

vrijdag 29 januari: Business- en Proefgenotenmiddag
                             15.30 uur tot 18.30 uur
                             (Uitsluitend toegang middels entreebewijs)
vrijdag 29 januari: van 18.30 uur tot 0.00 uur
zaterdag 30 januari: van 12.00 uur tot 0.00 uur
zondag 31 januari: van 12.00 uur tot 22.00 uur

Locatie
WinterProef zal plaatsvinden in de oude Prodentfabriek in De Nieuwe Stad, gelegen aan de Kleine Koppel bij de Eem, vlakbij het nieuwe Eemplein en de Amersfoortse binnenstad.

 

Oud & Nieuw Catering en Oliebollen en de Lekkerste Appelbeignets 2015

15-12-2015 | Bijlage: OUD_EN_NIEUW_CATERING_2015.pdf

Oud & Nieuw Catering en Oliebollen en de Lekkerste Appelbeignets

Culinarist Gesloten voor kerst bestellingen 2015

03-11-2015

Geachte lezers,

 

Na een druk jaar hebben we besloten om de kerst met het gezin te vieren, de eerste 5 jaar van de Culinarist waren we voor u met de kerstdagen geopend en is nu tijd om even een klieine vakantie te nemen.

We zijn wel geopend voor de lekkerste appelbeignets en oliebollen oudjaarsdag 31 december en voor bedrijven 29 en 30 en 31 december info volgt!

 

Ruud Jansen en team wensen u vast prettige feestdagen en een gezond en culinair 2016

Big Green Egg large in houten tafel Nieuw in assortiment € 1550,-

16-08-2015
IMG_0007_tafel_large.JPG

Big grren egg Large in houten tafel nu te koop bij de Culinarist

 

130 x 70 x 80 en voorzien van hoge stevige rubbere wielen

 

Hoes en alle accessoires op voorraad. Kom gerust langs om deze in de showroom te bekijken.

 

Telefonische afspraak gewenst.

 

Tevens kunnen we voor u alle maten maken voor medium eggs en large.

Culinarist Ruud Jansen kookt bij ‘Tijd voor MAX’

12-01-2015 | Bijlage: Culinarist_kookt_bij_Tijd_voor_MAX.pdf
RuudMAX.JPG

Culinarist kookt bij ‘Tijd voor MAX’

Dinsdag 6 januari 2015 was Culinarist Ruud Jansen te gast bij het TV-programma ‘Tijd voor MAX’. Het presentatieteam, bestaande uit Sybrand Niessen en Martine van Os, kondigde Ruud aan als een topkok die op de nieuwste aanwinst de Big Green Egg Mini Max een Mexicaans gerecht ging koken dat aan het eind van de uitzending aan de gasten en het publiek uitgeserveerd zou worden.

Kerst en Oud & Nieuw catering 2014 het Culinaire gemak voor thuis

03-12-2014 | Bijlage: 1417647293_KERST_EN_OUD_EN_NIEUW_CATERING_2014.pdf
1417647293_IMG_4781.JPG

Ook de “thuis blijvers” kunnen weer volop genieten van de Culinarist catering. Wij hebben hiervoor mooie gerechten ontwikkeld die u  zelf makkelijke kunt bereiden met een eenvoudige omschrijving.

Hersftdiner in de Postkamer in Nijkerk

15-09-2014 | Bijlage: Lekkernijkerk-Flyer.pdf
IMG_2488.JPG

Ook dit jaar zullen we i.s.m. met De Lions Nijkerk weer twee mooie goede doelen hersft diners verzorgen op 9 en 11 oktober in de Postkamer in Nijkerk. De sterren van de Postkamer zullen assiteren bij het koken en bedienen van een prachtig diner in herfst sferen met live muziek. Voor meer informatie zie de flyer.

Culinarist Kookworkshops Najaar 2014

10-09-2014
IMG_3010.JPG

Voor kookworkshop informatie zie de button op het home page van www.culinarist.nl

Big Green Egg Memberdag 15 juni 2014 ook daar zijn we voor het 8e jaar van de party!

24-05-2014 | Bijlage: images.jpg
1400910504_images.jpg

Heeft u al tickets in bezit voor de Big Green Egg Member Day 2014? Dit smaakvolle, jaarlijkse evenement, dat plaatsvindt op zondag 15 juni aanstaande, zal nog meer culinaire inspiratie bieden dan de voorgaande edities. Een evenement dat u niet mag missen!

 
Met het schitterende landgoed ‘Heerlijkheid Mariënwaerdt’ in Beesd als decor kunt u tijdens de Member Day uitgebreid genieten van de gerechtjes die de aanwezige topchefs live op de Big Green Egg bereiden. U ziet de kooktechnieken die zij gebruiken, u kunt vragen stellen en uiteraard volop proeven van de heerlijke creaties. Zo treft u onder andere een team van De Librije, patron cuisinier François Geurds van FG Restaurant en FG Food Labs, Culinarist Ruud Jansen, team De Zwarte Hand o.a. met Julius Jaspers en Hidde de Brabander, en belooft BBQ-team The Food Fighters voor spraak- en smaakmakend culinair spektakel te verzorgen.
 

Proef Amersfoort 2014 waar alles in het teken staat van culinair genieten, livemuziek en gezelligheid.

24-05-2014
1400905166__SPI8825.jpg

Ook in 2014 serveren we de vegetarische paddenstoelenburger uit de Big Green Egg! 

Juryvoorzitter Karel van de Graaf: “Een groot compliment voor de wakkere ondernemer met een mooie stand, een mooi concept en een flinke dosis lef. Hij durft het publiek van doorgewinterde vleesliefhebbers een vegetarische burger voor te schotelen van wereldklasse. Een groot compliment voor Ruud Jansen!”

Ook in de Manege van Anky van Grunsven cateren we met Anita Witzier de Ambassadeurs voor Hulphond

22-05-2014 | Bijlage: 2014-05-16_PB_HHN_AnkyvanGrunsven_v2.pdf
1400737713_foto.JPG

Vrijdag 16 mei was de manege van Ankie van Grunsven het toneel voor de jaarlijkse goede doelen dag voor de Hulphond, een uniek goed doel voor het opleiden van hulphonden voor kinderen met een beperking.

Voor ruim 150  gasten uit het bedrijfsleven en een heerlijk zonnetje in het Brabantse land maakten het op de manege met een asperges lunch een onvergetelijke dag!

Volgend jaar zijn we graag weer van de party!  

Exclusieve catering puur natuur in een wijngaard?

30-03-2014
IMG_3420.JPG

 Dat kan met de catering van de Culinarist Ruud Jansen in de bosrijke natuur van Landgoed Slichtenhorst in Nijkerk! Lunches en diners, klein of groot en zakelijk of privé wij weten het te verzorgen van a tot z voor u en uw gasten.

 Uw vakantie gevoel begint al bij ontvangst van de eerste wijnranken, de rust en stilte van de omgeving en even weg van de hecktiek, dat word pas genieten.

Wij verzorgen exclusief voor Wijngaard de Breede Beek de catering, dat doen we veelal met de Big Green Eggs, de fameuze barbecues waar we in de Wijngaard partijen tot wel 100 personen kunnen verzorgen. En dat in een regio met veel streekproducten waar we trots op zijn om u die te laten proeven!

 Tevens kunnen wij in combinatie met de wijngaard wijnproeverijen en rondleidingen voor u en uw gasten organiseren, deze prachtige verrassing ligt onopvallend verscholen in een bescheiden hoekje achter Nijkerk. Voor een wandeling bijzonder geschikt de beek ligt prachtig meanderend in het landschap omgeven door knotwilgen en bloeiende kruiden en misschien kunt u de reeën, hazen, en vele soorten vogels ontdekken.

 Wij zijn trots om dit met u te mogen beleven!

Culinarist Kookt voor RTL 4 Dit was het nieuws

4-03-2014
foto_dwhn.JPG

Ook in media land zijn we aktief, zo koken we ook voor Dit was het nieuws met Harm Edens, Thomas Acda en Raoul Heertje, de crew en de wekelijkse spraakmakende gasten.

Dit was het nieuws is een televisieprogramma waarin twee teams saterische opmerkingen maken over het nieuws van de voorgaande week. Het programma heeft de vorm van een spelprogramma, waarin twee teams onder leiding van een spelleider tegen elkaar strijden.

Culinarist Kookworkshops Voorjaar 2014

21-01-2014 | Bijlage: Kookworkshops_voorjaar_2014.pdf
P4114641.JPG

Kookworkshop voorjaar 2014, mail nu in voor open inschrijving.

Info@culinarist.nl

Oud & Nieuw Catering en Oliebollen en de Lekkerste Appelbeignets

29-12-2013 | Bijlage: OUD_EN_NIEUW_CATERING_2013.pdf
IMG_2566.JPG

We zijn begonnen met de laatste loodjes van 2013, bestel snel want op is op en wij sluiten oudjaarsdag om 16.00 uur

Wagyu vlees pakketten subliem van kwaliteit na proef sessie

01-12-2013 | Bijlage: Bijzondere_gasten_in_Schoorlse_Duinen_helpen_bij_natuurbeheer.pdf
foto.JPG

Wagyu proeverij voor 60 fijnproevers geslaagd, pakketten nu te koop in het Kookatelier.

Onlangs werd op de Big Green Egg door de Culinarist in Amstelveen een wagyu proeverij verzorgd, Boer Boomsma liet mij alle delen van de wagyu verwerken, waar wij eerder met op Proef Amersfoort al kennis maakten met deze veestapel was het nu de tijd voor smulpapen, en de betere bekenden uit de vlees wereld waren aanwezig om  bijzondere smaken van diversen onderdelen te proeven, Carpaccio, krachtige bouillon, ossentaart crostini, mini burger,  bavette , straartstuk met merg waren super in de smaak gevallen. Met dank aan de gastvrijheid van The WineKitchen in Amstelveen die een collectie van bijzonde wijnen verzorgden.

 

Voor informatie info@culinairst.nl

Proef de Herfst een uniek benefietdiner in Wijngaard de Breede Beek 13 en 14 september 2013

28-08-2013 | Bijlage: A5_Flyer_2013.pdf

In wijngaard de Breede Beek in Nijkerk bent u van harte welkom om te genieten van een eggsclusief 5 gangen menu in herfst sfeer, we bereiden dit natuurlijk in de Big Green Egg een bijpoassend wijnarrangement, bubbels en lekkere amuses bij ontvangst....u komt toch ook.  

Kookworkshop Indonesisch

27-02-2013
312676513.jpg

Schrijf nu in voor de Kookworkshop Indonesisch donderdag 18 april 2013

Aanvang 18.00 uur tot 23.00 uur

 

Woensdag 17 april is geannuleerd zoals in de brochure aangegeven.

‘Sterren van Hoevelaken’ op wildtour bij Horeca leverancier

25-11-2012 | Bijlage: Culinarist_op_Wildtour.jpg
Culinarist_Wildtour.JPG

 

 

De heren- en dames kookclub van Culinarist Ruud Jansen, die zichzelf de ‘Sterren van Hoevelaken’ noemen, zijn onlangs op Wildtour geweest. Ruud Jansen had zijn 24 kooksterren uitgenodigd om een kijkje te nemen bij Driessen Food in Bunnik. Deze versleverancier levert aan de gastronomie o.a. wild en gevogelte. Eigenaar Christiaan Driessen gaf een rondleiding en de Hoevelakense jager Jan Woldman vertelde over de jacht.

Ook interesse voor een kookworkshop ‘Puur & Natuurlijk Wild’ in het Kookatelier Hoevelaken of bij Driessen Food? Schiet raak op www.culinarist.nl of bel 06-38677964

Proef de Herfst een uniek benefietdiner in Wijngaard de Breede Beek 5 en 6 oktober 2012

16-09-2012
DSC02725.JPG

Het succes van Proef het voorjaar word vervolgd, een goed doel met lekker najaars eten op landgoed de Breede Beek in Nijkerk. 

 

Het Benefiet diner staat in teken van het Toon Herman Huis in Amersfoort: Project voor kids & jongeren.

 

Reserveer voor vrijdag 4 oktober 2012 de laaste kaarten, www.lekkernijkerk.nl 

Palingrookwedstrijd Hoevelaken zaterdag 18 augustus 2012

17-08-2012
  1. De acht deelnemers aan de eerste Palingrookwedstrijd Hoevelaken, die georganiseerd wordt op het terras van Grand Café De Haen, hebben zich onlangs gepresenteerd op De Brink in het centrum van Hoevelaken. Zaterdag 18 augustus zullen rooktonnen en de Big Green Egg van de Culinarist roken wat ze waard zijn. Kom ook evebn kijken of een visje proeven of kopen!

Culinarist gastkok bij Horeca Top 100 Award uitreiking in Noordwijk

30-05-2012
20120530_203311.jpg

Culinarist en team  on tour voor vers leverancier Driessen Food in het onlangs geopende super strandtent  Breakers Beache House  in Noordwijk.

Voor de uitreiking van de Horeca misset top 100 Award waren we exclusief op de Big Green Egg aan de kook voor een groot aantal Horeca coryfeeën, grote namen uit de Hotel en Restaurant wereld en food industrie kwamen onze culinaire hoogstandjes proeven.

Zeeduivel, zwaardvis, Veluwse eend en natuurlijk het MRY Dry Aged  rib roast van Driessen food smaakte voor de vele gasten weer prima.

Executieve Chef Walter Rietbergen  van Huis ter Duin kwam maar eens even een kijkje nemen waar al die rook pluimen vandaan kwamen daar op het zon overgoten terras aan zee!

Zwaardvis aan de haak

30-05-2012
20120530_180655.jpg

Voor de jaarlijkse uitreiking van de Horeca Top 100 Award in Huis ter Duin in Noordwijk is even een Zwaardvisje ingevlogen van 50 kg!   

 

Proef Amersfoort 2012 Groot Succes

28-05-2012
1338187064__SPI8825.jpg

Proef Amersfoort was in alle opzichten een groot succes voor Culinarist Ruud Jansen en team.

De nodige Big Green Egg beffburgers gingen dan door de drie houskoolgestookte Big Green Eggs, ook het MRY Dra Aged runderribstuk in de speciale vocht ontrekkende koelvitrine trok veel aandacht. De Hoevelakense scharrelhoeder en gans en eend was veruit het meest populaire gerecht als Streekprodukt, Kortom was een topjaar, op naar Proef 2013

Foto: Saskia Berdenis van Berlekom

 

 

Asperges benefit diner op langoed De Breed Beek Nijkerk reserveer nu!

06-04-2012 | Bijlage: lekkernijkerk.pdf
IMG_0383.JPG

Uniek in een wijngaard een asperge diner voor een goed doel, we zien u graag als gast bij dit uniek asperges diner.

Voorjaars Kookworkshops 2012

17-01-2012 | Bijlage: Kookworkshops_voorjaar_2012.pdf
IMG_0126.JPG

Kookworkshop in Kookatelier 2012

Oud & Nieuw Catering en Oliebollen en de Lekkerste Appelbeignets

27-12-2011 | Bijlage: OUD_EN_NIEUW_CATERING_2011.pdf
untitled.bmp

Oud & Nieuw Catering & Oliebollen en de Lekkerste Appelbeignets

Onder genot van een glaasje Prosecco je bestelling afhalen?

Tot ziens op de gezelligste dag van het jaar!

 

Nieuw Najaars Kookworkshops 2011

14-08-2011 | Bijlage: Kookworkshops_najaar_2011.pdf
IMG_0163.JPG

Nieuw Masterclasses voor keukentechnieken

Big Green Egg workshops, leer hoe koken een eitje word.

En vele andere mogelijkheden, kinderkookworkshops op aanvraag ook mogelijk.

 

 

Druk met tweeluik ‘Proef Genoten’

27-05-2011
Proef-Genoten.jpg

AMERSFOORT - De Amersfoortse kunstenaar Norbertus heeft in zijn atelier de laatste weken hard gewerkt aan het tweeluik ‘Proef Genoten’ dat hij in opdracht van ‘Culinarist’ Ruud Jansen maakte. De culinair artiest Jansen zal dit kunstwerk samen met Norbertus tijdens Proef Amersfoort onthullen. Dit zal gebeuren tijdens de exclusieve première avond voor Proefgenoten op woensdag 1 juni. Jansen won verleden jaar de Proef Runner-up Trofee als beste nieuwkomer met zijn nieuwe onderneming de ‘Culinarist’.

Norbertus nam als inspiratiebron het schilderij ‘Gezicht op Amersfoort’ dat Matthias Withoos in 1671 vervaardigde, het origineel van 2,5 bij 4 meter hangt in Museum Flehite en is één van de hoogtepunten uit de collectie. Dit Amersfoortse vergezicht uit de zeventiende eeuw plaatste de Ambassadeur van de Kleur in de achtergrond van een Bourgondisch tafereel van feestende lieden die duidelijk genieten van het leven. “En dat is de opzet van Proef, elkaar ontmoeten en samen lekker wat eten en drinken in het centrum van de historische keistad. Zien en gezien worden, zeker op de Première avond” aldus Norbertus.

De kunstschilder en de culinarist hebben één ding gemeen: een kleurrijk pallet. De één met verfkleuren, de ander met die van culinaire ingrediënten. Norbertus’ resultaten zijn te bewonderen in zijn atelier aan ’t Havik en die van Jansen op De Hof van 2 t/m 5 juni waar hij één van de 22 Proefdeelnemers is. De beide (levens)kunstenaars overwegen het tweeluik ‘Proef Genoten’ te veilen voor een goed doel: “Oorspronkelijk zou het schilderij na Proef in mijn kookatelier in Hoevelaken komen te prijken, maar bij de voorbezichtiging ontsproot het idee het voor een goed doel ter beschikking te stellen. Ik heb een extra band met dit kunstwerk omdat ik in de Withoosstraat geboren ben, maar een mooi bod voor een goed doel verzacht veel”, besluit Jansen waarbij Norbertus instemmend knikt: “Zou toch prima passen in een Amersfoorts bedrijf!”

(Theo Zuurman)

AD/Amersfoortse Courant 24 mei 2011

Culinarist en Boat2BusinessEvents gaan samenwerken!

24-01-2011
Hoorn-groep.jpg

Ruud Jansen is de Culinarist! Hij is al ruim 25 jaar vol passie als kok actief en een meester in de buiten keuken. En nu aan boord van Boat2BusinessEvents dus ook meester in de waterkeuken.

Als Director of Foodconcepts voor Nederlands grootste hotel keten‘Golden Tulip’, heeft hij foodconcepten gemaakt voor alle hotels in Europa. Hij bestudeerde daarvoor culinaire concepten van over de gehele wereld.

Sinds november 2009 is hij als zelfstandig ondernemer ‘on tour’. Als
‘Culinarist’ zoals hij door een van zijn vrienden aan mij werd voorgesteld en als iemand die de mensen graag verwend. Een culinair artiest en tevens culinair adviseur met een artistiek tintje. Een topkok voor allerlei culinaire events, privé of zakelijk. Kortom de ideale man voor onze events.

Binnenkort meer over bijzondere foodevents op en rond het water!

Big Green Egg te water!

23-01-2011
1295909588_LE16_Eems2009.jpg

Big Green Egg on Boot

Voorjaar 2011 zal de eerste Big Green Egg on boot te water gaan, dankzij deze rokende waterkeuken zullen we de fijne kneepjes van het bereiden van gerechten op houtskool laten aanschouwen en natuurlijk proeven.

We waarderen de pure wilde buiten keuken en het gebruik van duurzame producten, liefst producten met naam en waar het vandaan komt spreekt ons aan. De groenten worden op biologische wijze geteeld, De aardpeer een biologische tuin in Hoevelaken is dan vanzelfsprekend een stop waard om in te kopen wat we bereiden on boot.

De vissen duurzaam en vers heel verwerkt aan boord, zoals paling en snoekbaars uit het Eemmeer. Vlees met respect voor het dier gevoed en de Polderhoender smaakt weer naar kip van vroeger, lamsvlees van Hollandse bodem met ziltig gras gevoed en natuurlijk de Veluwse eenden worden gerookt on boord. 

Ruud Jansen de culinarist zal live demonstreren wat er al dan niet te bereiden en te proeven is op het water.

Opendag Kookatelier Culinarist groot succes

12-10-2010
1286858287_Culinaire_vrienden.JPG

Culinaire Vrienden ‘Culinarist’

HOEVELAKEN – Mede dankzij een warm najaarszonnetje is het open Kookatelier ‘Culinarist’ op zaterdag 9 oktober jl uitstekend in de smaak gevallen. Daarbij gaven culinaire vrienden acte de presence op het eerste verjaardagsfeestje van topkok Ruud Jansen’s nieuwe onderneming in Hoevelaken. Kunstschilder Norbertus was de hele middag druk doende de Big Green Egg BBQ te voorzien van een uiterst creatieve beschildering, geïnspireerd op de Italiaanse Leonardo da Vinci en de Belgische Suske en Wiske.

Op het zonnige pleintje voor het kookatelier presenteerden ook culinaire vrienden van Ruud en Inge Jansen zich. Van Weldam Wines lieten Dolf van de Grift en Niels Scheerder de gasten wijnen uit Chili, Frankrijk, Spanje en Portugal ontdekken. Met name de elegante Sol de Andes Chardonnay Reserva Especial en de biologische Savia Viva Tinto Classico vielen uitstekend in de smaak. De buurman, Slagerij van der Tol, presenteerde een ambachtelijke Veluwse worstproeverij.

André Verschoor en Wieneke Kamstra, van de duurzame moestuin De Aardpeer uit Hoevelaken, showden een kraam vol groenten die op biologische wijze geteeld worden aan de Veenwal. Vergeten groenten zoals pastinaak, knolselderij, rode bieten, spitskool en aardperen lagen naast bospeen, prei, rode uien en pompoenen te schitteren in de najaarszon.

Tevens kon men volop smullen van geroosterde wildzwijn lende met piccalilly en reebout rollade met rode uien confit van de Big Green Egg.

Gastheer en gastvrouw Ruud en Inge Jansen kunnen terugkijken op een geslaagde open dag, waarbij zeker hun dochter Romee en haar vriendin Romée Companjen zeer verdienstelijk pizza’s bakten voor niet alléén de kids. Nadere info over o.a. de komende kookworkshops in Kookatelier ‘Culinarist’: www.culinarist.nl of 06-38677964.

Op Youtube staan filmpjes van dit culinaire event, klik hier.

>>>Fotobijschrift:
Norbertus (midden) heeft de laatste hand gelegd aan zijn beschildering tijdens het open Kookatelier ‘Culinarist’ en toost met Ruud Jansen op een goede afloop. Enkele van de culinaire vrienden en vriendinnen kijken toe.

(Foto: Theo Zuurman)

Opendag Kookatelier ‘Culinarist’

26-09-2010 | Bijlage: Opendag_Culinarist.pdf

Om de 1e verjaardag van Kookatelier ‘Culinarist’ te vieren zet topkok Ruud Jansen zijn deuren wagenwijd open om belangstellenden gratis te laten proeven van zijn kookkunst.

  • Demonstratie Wilde Jam en Chutney maken
  • Winter Barbecueën Big Green Egg
  • Kookworkshop Puur & Natuurlijk Wild
  • Wijnproeverij Weldam Wines & Wild
  • Wilde Kinderpizza’s bakken
  • Gastoptreden Kunstschilder Norbertus

De Opendag Kookatelier ‘Culinarist’ wordt op zaterdagmiddag 9 oktober 2010 van 12.00-17.00
uur gehouden aan de Drs. W. van Royenstraat 11a, 3871 AN Hoevelaken.

Kunstschilder in Kookatelier

25-09-2010
1285458639_Norebertus.jpg

AMERSFOORT/HOEVELAKEN – De Amersfoortse Kunstschilder  Norbertus en de Hoevelakense Topkok Ruud Jansen hebben één ding gemeen: een kleurrijk pallet. Daar waar de Topkok met alle kleuren van het culinaire pallet speelt, mengt de Ambassadeur van de Kleur acrylverf tot een rijk kleurgebruik. Norbertus zegt van zichzelf dat hij in hart en nieren een Bourgondiër is en Ruud wil zijn gasten vooral laten genieten. Het is dus niet zo verwonderlijk dat deze kunstschilder een gastoptreden verzorgt tijdens de Opendag Kookatelier ‘Culinarist’ op zaterdagmiddag 9 oktober as.

Het kleurrijke pallet is niet de enige overeenkomst, beiden zijn in de Keistad geboren en goede bekenden in het Amersfoortse culinaire wereldje. Tijdens de Opendag zal Norbertus op een Big Green Egg, de Rolls Royce onder de barbecues, een Wildtafereel schilderen. “Snelschilderend komt er een tafereel van wilde oesters, kreeften, biefstukken en kazen op, waar men de vingers bij af zal likken”, blikt Norbertus vooruit terwijl hij geniet van een glas Don Cristóbal Chardonnay. “Deze fruitige wijn uit Argentinië past uitstekend bij een hertenrollade die dan op de Winter Barbecue gaat en waar lekker van geproefd kan worden”, vult Jansen aan.

De gratis Opendag Kookatelier ‘Culinarist’ wordt op zaterdag 9 oktober 2010 van 12.00-17.00 uur gehouden aan de Drs. W. van Royenstraat 11a te Hoevelaken. Nadere info www.culinarist.nl en www.norbertus.org

Winnaars Proef Amersfoort

14-05-2010
DSC01678.jpg

Jarenlang kookten ze samen in Het Bergpaviljoen, de proeftuin van Amersfoort. Vrijdagavond 14 mei 2010 stonden ze op het erepodium van het jubilerende Proef Amersfoort: Nijkerker Gaby de Gruil, chefkok van Het Bergpaviloen, als trotse winnaar van de Proef Amersfoort Trofee 2010 en de Hoevelakense ‘Culinarist’ Ruud Jansen, als verrassende winnaar van de Runner-up Trofee voor de beste nieuwkomer op Proef Amersfoort. Beide topkoks konden smakelijk lachen om deze bijzondere hereniging.

De zestien deelnemende restaurants aan de 15de editie van Proef Amersfoort werden beoordeeld op hun culinaire prestatie, de presentatie van het restaurant en de bediening. Juryvoorzitter Karel van de Graaf, die bijgestaan werd door Cas Spijkers en Peter Klosse van de Echoput, maakte de uitslag bekend.

Het Bergpaviljoen werd geprezen om de jarenlange hoge culinaire prestaties - zij deden voor de 10de keer mee aan Proef Amersfoort - en bij de jury viel de ‘Culinarist’ Beefburger geroosterd op de Big Green Egg zeer in de smaak en ook de opvallende presentatie kreeg een pluim. Proef Amersfoort blijkt na 15 jaar zo’n succesformule te zijn dat culinaire liefhebbers de kou weerstaan om de bekende sfeer te proeven. Ruud Jansen: “Ik draai al vanaf het begin mee, dit jaar slaat werkelijk alles, het is niet aan te slepen. En dan zo’n prijs terwijl we pas een paar maanden bezig zijn, dat is de waardering voor ons allen en de slagroom op de taart!”